ČLANSTVO

 • Zakaj je dobro, da se včlaniš?
  Ker ti ni vseeno, kaj se v Sloveniji dogaja na področju delavskih pravic in ker želiš na to dogajanje vplivati. Ker širši krog ljudi pomeni več koristnih izkušenj in znanja. Ker je lažje, če ti v težavah nekdo stoji ob strani in ti pomaga. Ker veš, da smo skupaj močnejši!
 • Kaj pridobiš, če postaneš član?
  Vsak član ima pravico do brezplačnega strokovnega svetovanja o prejemkih iz delovnih razmerij in brezplačnega pravnega svetovanja s področja delovnega in socialnega prava. Določene pravice so lahko dogovorjene samo za člane sindikata. Sindikat svojim članom nudi solidarnostno pomoč, možnost ugodnih posojil preko Delavske hranilnice ter kartico ugodnosti.
 • Kdo konkretno je tisti, ki ti bo pomagal, ko boš v težavah?
  Najprej se lahko obrneš na svojega sindikalnega zaupnika v podjetju, v reševanje problemov in nudenje pravne pomoči pa se vključuje tudi sindikat dejavnosti.
 • Kako se torej lahko včlaniš?
  V sindikat se včlaniš s podpisom pristopne izjave. Prijavnico najdeš TU. Kadar je pri delodajalcu že organiziran sindikat, podpisano pristopno izjavo predaš sindikalnemu zaupniku, ki bo opravil vse nadaljnje postopke, vključno s predajo članske izkaznice