ČLANSTVO

Zakaj je dobro, da se včlaniš v sindikat?
Ker ti ni vseeno, kaj se v Sloveniji dogaja na področju delavskih pravic. Ker ti ni vseeno, kakšne so tvoje pravice in ker hočeš na to vplivati. Ker želiš izmenjevati svoje znanje in koristne izkušnje z drugimi. Ker je lažje, če ti v težavah nekdo stoji ob strani in ti pomaga. Ker veš, da smo skupaj močnejši, kajti če ne bomo močni, bodo manjše tudi mnoge tvoje pravice!

Kaj pridobiš, če postaneš član Sindikata finančnih organizacij (SFOS)?
Pravico do brezplačnega strokovnega svetovanja in brezplačne pravne pomoči s področja delovnega in socialnega prava, pravico do nepovratne solidarnostne pomoči, možnost sodelovanja na športnih igrah ŠIFO pod ugodnejšimi pogoji, možnost sindikalnega izobraževanja in informiranja. Pa tudi možnost ugodnejših posojil preko Delavske hranilnice,  možnost cenejšega nakupovanja po trgovinah v Sloveniji in drugih popustov s kartico ugodnosti in možnost koriščenja počitniških kapacitet v Olimju.

Kdo konkretno je tisti, ki ti bo pomagal, ko boš v težavah?
Najprej se obrneš na svojega sindikalnega zaupnika ali predsednika sindikata v podjetju, lahko pa tudi neposredno na nas.

Kako se torej lahko včlaniš?
Včlaniš se s podpisom pristopne izjave. Prijavnico najdeš TU. Kadar je pri delodajalcu že organiziran sindikat, podpisano pristopno izjavo predaš sindikalnemu zaupniku, ki bo opravil vse nadaljnje postopke. Če pri delodajalcu ni organiziranega sindikata, pošlješ pristopno izjavo na naslov: SFOS, Dalmatinova 4, 1000 Ljubljana.

Za vsa vprašanja smo ti seveda na voljo.