Ob 30. letnici SFOS

Spoštovane članice in spoštovani člani SFOS!

Skoraj vsak dan se srečujemo z jubileji, ki jih imajo posamezniki ali organizacije in lepo je vedeti, da svoj jubilej – 30 let delovanja, praznuje tudi naša organizacija – Sindikat finančnih organizacij Slovenije, ki je bil ustanovljen 25. junija 1990. Zato: VSE NAJBOLJŠE!

Skoraj neverjetno kako hitro je minilo teh 30 let delovanja naše sindikalne organizacije, kot bi se samo obrnil in že so mimo. Tako smo nekateri za 30 let starejši, nekateri pa še niste niti toliko stari. Toda oboje je v tem primeru nepomembno, saj smo vsi člani ene velike družine, ki jo imenujemo SFOS. Če pomislimo, koliko je bilo v tem času doseženega, je številka velika. Če pa pomislimo, kaj vse nas še čaka, pa smo šele prav začeli in smo pravkar prišli iz pubertete in številka ni omembe vredna. Kajti pogled nazaj nam pove, da se je v teh letih z vašo pomočjo in sodelovanjem ustvarila organizacija, ki jo delodajalci spoštujejo in upoštevajo njena mnenja in predloge. Ob tej priložnosti tudi ne smemo pozabiti na ljudi, ki so se ob vašem zaupanju, vaši podpori in vaših predlogih ter v vašem imenu izpostavljali, tako da to spoštovanje in upoštevanje ni stvar samoumevnosti, ampak posledica vsakodnevnega strokovnega  dela vseh dosedanjih vodstev, ki jih je bilo v teh letih kar nekaj.

Tako lahko danes, ob tem jubileju zatrdimo, da smo uspešni in imamo zdravo jedro članov, ki se zavedajo, kaj je sindikat in sindikalno gibanje. Hvala vam, spoštovane članice in člani!

In še enkrat:

Vse najboljše SFOS in še na mnoga uspešna leta!